duminică, 23 mai 2010

Centrale termice in condensare Ariston

Eficienta termica oferita de centralele termice in condesare Ariston
O centrala termica in condensare Ariston ofera o eficienţă termică mai mare decât cea a unei centrale
termice tradiţionale. Centralele termice în condensare marca Ariston reprezintă o inovaţie tehnologică aplicată generatoarelor de căldură.


Centrala termica Ariston - o alegera responsabila si economica
Concentrarea activităţilor de cercetare asupra tehnologiilor ecologice a dus la realizarea unor echipamente cu un nivel maxim de eficienţă şi cu un minim de consum. Sistemul de operare al acestor centrale termice este foarte simplu: acestea recuperează prin procesul de condensare căldura vaporilor de apă din gazele de ardere produse prin combustia hidrocarburilor (gaz metan sau gaz lichefiat). Condensarea vaporilor din gazele de ardere oferă două avantaje: pe de o parte, căldura latentă obţinută prin evaporare este recuperată şi, pe de altă parte, temperatura ridicată a gazelor de ardere este refolosită.

Principiul de functionare al centralelor termice in condensare Ariston
 Pentru înţelegerea conceptului de „căldură latentă obţinută prin evaporare”, să ne imaginăm o tigaie pe o plită: căldura generată de foc este utilizată pentru transformarea apei in vapori; Intr-o centrală termică cu condensare, efectul este inversat: vaporii de apă se transformă din nou în apă, iar căldura extrasă din aceşti vapori este utilizată pentru încălzirea casei. Acest proces fizic poate fi utilizat pentru atingerea unor niveluri extrem de ridicate de randament termic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu