marți, 29 iunie 2010

Ariston Clas B - Centrala termica murala in condensare cu acumulare integrata

Confort şi apă caldă oricând doriţi

Cu centrala Clas B Premium/Clas B este practic imposibil să rămâneţi fără apă caldă. Noul sistem ABC vă oferă acum un control total, asigurând un nivel optim de confort, eliminând în acelaşi timp pierderile inutile. Datorită sistemului său inteligent de comandă şi transferului de apă între cele două rezervoare de acumulare de 20 de litri, apa caldă este întotdeauna disponibilă în cantităţi mari.

Controlul electronic al pompei de recirculare a apei calde, al acumulării şi al schimbătorului de căldură cu plăci reduce cantitatea de energie risipită. Prin intermediul funcţiei AUTO inovatoare şi al interacţiunii cu dispozitivele de control al mediului ambiant şi climatizării, Clas B Premium/Clas B este o centrală termică care, pe lângă faptul că asigură confort maxim la încălzire, permite şi reducerea consumului de combustibil. Astfel vă ajută să faceţi economii şi protejează mediul înconjurător.

Putere optimă

În general, boilerele cu serpentină nu reuşesc să încălzească total apa acumulată.

În plus, sunt necesare cicluri frecvente de încălzire pentru a menţine cea mai mare parte a cantităţii de apă la temperatura dorită, chiar şi atunci când este necesară o cantitate mică de apă caldă. Sistemul ABC ajustează electronic debitul apei calde menajere prin reglarea puterii centralei şi efectuarea unui transfer de apă inteligent între cele două rezervoare, utilizând, astfel, întotdeauna puterea centralei în mod optim. În plus, rezervoarele stratificate şi un schimbător de căldură cu plăci de dimensiuni mai mari garantează debite mari şi stabilitate chiar şi atunci când se foloseşte apă caldă timp îndelungat.

Valoare constanta

Datorită tehnologiei în condensare, Clas B Premium elimină pierderile şi permite să faceţi economie din punct de vedere financiar şi energetic. Facturi mai mici la combustibil înseamnă că veţi acoperi preţul mai mare al unei centrale termice în condensare în mai puţin de trei ani. Şi apoi, consumul său redus de combustibil vă va permite să faceţi economii reale. Imaginaţi-vă ce înseamnă acest lucru pentru bugetul familiei dumneavoastră: valoarea facturilor va fi redusă cu 35% în fiecare an. Timp de mulţi ani...

Centrala termica murala in condensare cu acumulare integrata

Pe lângă căldură, o centrală termică tradiţională mai produce şi apă sub formă de vapori, care în general se pierde prin gazele arse. Centralele termice normale nu procesează aceste gaze înainte de eliminarea lor în atmosferă, ceea ce înseamnă că eficienţa termică a acestora se bazează exclusiv pe Valoarea Netă a Energiei Termice.
Vaporii de apă nu sunt recuperaţi în niciun mod, astfel încât o parte din căldura generată în timpul arderii este pierdută. Condensarea este fenomenul fizic prin care vaporii de apă aflaţi în stare gazoasă sunt transformaţi în lichid în interiorul centralei termice. Noua centrală Clas B Premium exploatează efectul condensării prin reutilizarea energiei conţinute în gazele arse şi creşterea Valorii Căldurii Utile, obţinând astfel o eficienţă termică de peste 107%. În plus, prin intermediul acestui proces, o mare parte din produşii de ardere, dăunători pentru mediul înconjurător şi pentru sănătate, sunt eliminaţi împreună cu apa rezultată în urma procesului de condensare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu