marți, 13 iulie 2010

Centrala termice in condensare - GENIUS PREMIUM


Continuăm în numărul de azi prezentarea noi game de centrale murale ARISTON, cu segmentul de top: GENUS PREMIUM, echipamentul căruia i-au fost atribuite 4 stele de performanţă şi 3 stele de confort din punct de vedere al producerii de apă caldă, conform standardului European EN 13203. Performanţele sale excepţionale şi consumurile de energie cu adevărat extrem de reduse se datorează în principal funcţiei AUTO – care permite controlul automat al climatului – şi tehnologiei condensării.

Conceput pentru a depăşi barierele de performanţă, GENUS PREMIUM depăşeşte toate recordurile de confort, fiind în acelaşi timp flexibil, uşor de instalat şi de întreţinut. Tehnologia condensării exploatează şi valorifică fenomenul de condensare recuperând şi utilizând o parte din căldura conţinută de gazele de ardere, rezultând astfel o creştere a valorii nete a căldurii. Creşterea este în fapt generată de valoarea căldurii latente recuperate prin condensare, în final ajungându-se la o eficienţă termică de peste 107%.

PERFORMANŢE SUPERIOARE

Condiţiile meteo şi tipul instalaţiei influenţează semnificativ eficienţa sistemului de încălzire uzând de tehnologia condensării. Economii importante de energie se obţin, de regulă, în cazul sistemelor de joasă temperatură. Astfel, sistemele de încălzire prin pardoseală pot genera economii de până la 35%. Genus Premium este conceput pentru a putea fi utilizat pe orice tip de instalaţie, chiar şi în cazul unei instalaţii clasice, cu radiatoare tradiţionale şi regim de temperatură înaltă, obţinându-se economii de până la 15%.


SCHIMBĂTORUL PRIMAR de tip GIANONI este alcătuit dintr-un ansamblu de elemente din oţel inox AISI 316 de formă circulară. Aceste elemente, în funcţie de putere, sunt legate între ele în paralel printr-un colector. Fiecare element e alcătuit din 4 spire cu o suprafaţă de 0.15m² şi un conţinut de apă de circa 0.35 lt . Conţinutul scăzut de apă din schimbător atrage o inerţie termică redusă, având drept consecinţă o rapiditate a sa în atingerea temperaturii. Ultimul element nu intră direct în contact cu flacăra arzătorului, fiind utilizat numai pentru răcirea şi condensarea gazelor arse înaintea eliminării lor. Apa de intrare în schimbătorul primar influenţează în primul rând acest ultim element, optimizând recuperarea căldurii din gazele de ardere.



CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE:

  • Design modern, cu panou de comandă cu afişaj digital (interfaţă multifuncţională); informaţii privind starea centralei disponibile în orice moment printr-o simplă apăsare de buton (tasta INFO TOP);
  • Programator săptămânal integrat ce oferă posibilitatea de a controla pornirea şi oprirea centralei în orice moment al zilei, din 15 în 15 minute.
  • Autoreglare inteligentă prin funcţia AUTO, care adaptează automat regimul de funcţionare al centralei la condiţiile termice exterioare locuinţei, pentru a obţine condiţiile dorite în interior.
  • Datorită funcţiei “COMFORT PLUS”, utilizatorul poate obţine apă caldă la temperatura dorită în maxim 5 secunde. Această funcţie poate fi reglată în 2 moduri diferite, astfel încât să poată fi furnizată apă caldă în mod constant.
  • Umplerea semi-automată permite utilizatorului refacerea presiunii agentului termic din sistem ventilator cu turaţie variabilă, care adaptează viteza de rotaţie la puterea cerută de centrală, rezultând o combustie optimă şi consumuri mai mici de combustibil.
  • Pompă cu turaţie variabila şi debit mărit
  • Posibilitate de conectare la diferite accesorii de termoreglare, cu sau fără fir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu